Унгария се намира в Панонската низина и много хора я определят като „мост между Изтока и Запада“ заради нейното централно разположение. Унгарската култура и до ден днешен е силно повлияна от фолклора на страната. Сред най-големите имена в унгарската музика са композиторите Ференц Лист, Бела Барток и Золтан Кодай. Любопитен факт за Унгария е, че безработицата е на много ниски нива.
Тази дунавска държава се превръща във все по-предпочитана туристическа дестинация за пътешественици от цял свят. Сред най-посещаваните дестинации са езерото Балатон и столицата на Унгария – град Будапеща.
Будапеща е град с богата история и изключителна архитектурна красота. Често наричат унгарската столица „Дунавска перла“. Сред най-големите забележителности в града са хълмът Гелерт, мостът Сечени, който свързва двете части на града, катедралата „Св. Стефан“,  сградата на унграрския парламент, кралският дворец, Бастиона на рибарите и Музеят на изящните изкуства, където можете да се насладите на произведения на изкуството на Рафаел, Франциско де Гоя, Огюст Роден, Ел Греко и Диего Веласкес.