Провеждането на тиймбилдинг е популярен и ефективен начин за сплотяване на колегите в колектива. Този корпоративен подход за постигане на единство няма 

точно определена структура, която трябва да се спазва. Може да се проведе навсякъде – от популярно заведение в центъра на града до осъществяване на преход в планината. Защо не втория вариант?

От Ruskovets.com поставят акцент върху най-важните моменти от организацията и провеждането на тиймбилдинг в планината.

Как да изберете място за провеждане на тиймбилдинг?

Има много луксозни хотели за тиймбилдинг, където може да отседнете по време на вашата групова екскурзия в планината, намиращи се в Банско, Добринище и други удобни локации, споделят от Русковец Резорт. Но как да изберете най-подходящата възможност.

Основните фактори, които да съобразите, са:

   

   • сезон – ако искате да проведете сплотяване на колектива в планината, трябва да съобразите през кой сезон ще осъществите екскурзията. Ако е през лятото, може да се насочите към курорт и хотел с открити площи и басейни, където да се отдадете на заслужена почивка. В случай че желанието ви е да организирате събитието през зимата, за да се радвате на ски и други зимни спортове – изберете курорт с поддържани ски писти, оборудване под наем и училище за начинаещите скиори и сноубордисти;

   • местоположение – много е важно да се насочите към определено място в планината, където да прекарате почивката с колеги. Ако пътуването е насрочено за два или повече дни, може да потърсите по-отдалечен курорт. В случай че сте предвидили един или два дни, може би е по-подходящо да си спестите дълги часове в пътуване;

   • условия – помислете за степента на луксозност на хотела, условията и удобствата. Начинът на изхранване също е важен – има ли All inclusive или закуска и вечеря, или предпочитате свободна консумация? Има ли в близост места за забавление или в самия хотел разполагат със заведения, ресторанти и игрални зали?

  Всички тези фактори са основополагащи за вземане на решение относно курорт и хотел, където да проведете колективната почивка сред природата.

  Какви активности може да включите за тиймбилдинга в планината?

  Хубавото на почивките сред природата, е че независимо от това дали е лято, или зима, винаги има начини за забавление.

  Ако времето е хубаво, може да посетите местни забележителности или дори да се запишете за еднодневни екскурзии до близки локации.

  В случай че сте избрали зима за вашето пътешествие, винаги може да се отдадете на снежни приключения с екипа – скиорство, пързаляне със шейни, сноуборд и други.

  Ако пък не сте фенове на зимните спортове и искате да се отдадете на релакс, СПА зоната на мястото, където сте отседнали, със сигурност е точното място за това.

  Адрес на SPA хотел Русковец: ул.”Незнаен воин” №1, Добринище / Банско

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *