ептември традиционно е един от периодите на годината с най-засилен интерес към пътувания в чужбина. Това се дължи на редица фактори, но може би най-важният е септемврийските празници – два официални дни за почивка през този месец – 6 септември, когато честваме съединението и 22 септември, когато пък се празнува независимостта на България.

КАКВИ СА ПРЕИМУЩЕСТВАТА НА ПЪТУВАНЕТО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Особено когато говорим за почивки в Европа, метеорологичните условия са изключително подходящи по това време на годината. На повечето места, особено по-южните, все още е достатъчно топло и подходящо за море. По това време и цените на морските курорти стават по-евтини, което предоставя добра възможност за изгодна почивка.

Ако пък сте се ориентирали към културен туризъм, то периодът на септемврийските празници определено е от най-подходящите през годината. Есента вече се усеща и температурите са малко по-ниски, което е приятно за обикаляне на забележителности, музеи, за шопинг и дори просто да изпиете едно кафе навън.

По време на септемврийските празници е много удобно и да съчетаете пътуването си с културно събитие. Всички се завръщат от летните си почивки, отварят опери, концертни зали, галерии и изложения. Именно и поради тази причина този месец е от най-натоварените за пътуване.

Както вече споменахме, празничните дни през септември са два и можете хитро да ги използвате, така че да отидете на почивка с по-малко дни отпуска.