Предстои ви сватба? Чудесно! А помислихте ли за медения месец, където да отпразнувате началото на новия етап от живота с половинката си. Ако искате да поставите това начало чрез екскурзия и приключения, изпълнени с романтика, които да запечатате в спомен завинаги, следващите редове са точно за вас.

Кои дестинации са най-подходящи за туризъм и приключения с такава цел? Представяме ви 3 места за екскурзии, където да се потопите в романтика, приключения, история, гастрономия. Те могат да задоволят интереса и на най-големите авантюристи, търсещи романтика в чуждестранния туризъм.

Париж

Надали хората, запознати със столицата на Франция, не са чували, че това е градът на любовта. Там може да се потопите в лукс, приключения и истинска романтика – богата история и култура, много забележителности и винарии. В  допълнение може да се отдадете на гастрономическа наслада с емблематични за френската кухня ястия, вкусни сирена и вино с неповторими вкусови и ароматни качества.

Звучи прекрасно, нали? Направете резервация в предпочитан хотел в централните части или периферията на града и се насладете на истинска романтика по време на медения ви месец.

Венеция

Не е случаен фактът, че Венеция е световен туристически център, който посреща милиони хора, дошли на туризъм всяка година. Там влюбените могат да се насладят не само на романтика с чаша вино в ръка и пътуване с лодка по извития и емблематичен за Венеция Гранд канал, но и на културен туризъм. Популярни забележителности там са:

  • музей Пезаро – намира се в стария дворец и представлява музей за модерно изкуство;
  • Канале Гранде – това е най-големият канал в Италия, който привлича милиони посетители. По него може да се придвижвате с гондола, такси или воден автобус;
  • площад Сан Марко – символ на Венецианската република. Там се намира и базиликата Сан Марко. 

Популярни са още Базилика Санта Мария дела Салуте, Мостът на въздишките и други.

Бали

Островът предлага много на своите посетители и определено е предпочитана дестинация за туризъм. Потопете се в екзотиката на безкрайните плажове, сред които Кута, заобиколени от необятното междуостровно море на Тихия океан. Авантюристите могат да се радват на приключения с гмуркане и водни спортове, а желаещите да се насладят на релакса – посещение в СПА зоната на хотела.

Там може да се запознаете с местните занаяти, да обогатите културата си и да грабите с пълни шепи от екскурзията по случай медения ви месец.

Отдайте се на туризъм и приключения, екзотични храни и напитки под жаркото слънце, огряващо над остров Бали.

Ако търсите по-нестандартни дестинации за туризъм с романтика и приключения, разгледайте Сидни, Дубай, остров Фиджи и други, където може да практикувате и други занимания, като сафари, по време на вашата екскурзия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *