Освен световноизвестните дестинации, на Балканите има още много скрити перли, криещи неподозирани приказни места, които да ви пренесат в друго пространство и да ви отдалечат изцяло от сивото и скучно ежедневие.

Очакват ви забележителности, приключения, запазени традиции и архитектура, редица природни и исторически богатства – планини, паркове, езера, реки, пещери, манастири, резервати и музеи, които съхраняват енергията и силата на приказните локации. Опознайте ги чрез следващото си пътуване. Кои са те?

България

България е страна, известна със своята забележителна природа, богата история и култура. Има много места на българска територия, които привличат милиони туристи. Нашата държава е една от най-предпочитаните за пътуване заради някои основни фактори – неповторима природа, запазени и уникални традиции, приключения, забележителности и много скрити перли, част от които са:

 1. Аркутино
  Този плаж се намира в близост до Созопол и е известен със своята поддържаност и чистота. Аркутино е заобиколен от пясъчни дюни, а в близост е река Ропотамо. Само на няколко километра се намира и замъкът Равадиново, където да обогатите своята култура, да се запознаете с историята и да видите красивите крепости и пещери;
 2. Арапя
  Този плаж  е една истинска скрита перла, която все още е запазена и представлява малък рай край морето. Намира се между курортите Лозенец и Царево и определено си заслужава пътешествието до там;
 3. Силистар
  В близост до Синеморец и част от природен парк “Странджа”, тази красива плажна ивица край Черно море си заслужава пътуването;
 4. Дяволско гърло
  В Родопите се намира още една скрита перла, която не е плаж, а пещера. В Дяволското гърло се помещава и един от най-големите подземни водопади на територията на Балканите, които показват величието на нашата природа, история и култура;
 5. Пирин планина
  Освен планински релеф и красива природа, там се наблюдава много повече – богата история и култура. Пирин е сред най-красивите места на Балканите и е мистериозна дестинация за пътуване. Смесица между история, култура и митология ви очакват, за да ви запленят със своя магнетизъм.

Независимо дали търсите безкрайни плажни ивици, или туризъм в планината – в България ще откриете всичко необходимо за вашето пътуване.

Сърбия

Ако търсите дива природа, Тара планина е подходящото място за целта. Част от Западна Сърбия, този масив представя една забележителна гледка. Граничи с каньон на река Дрина. Територията, на която се разполага, е определена като резерват.

Хърватия

Плитвичките езера са част от културата и историята на Хърватия, а природата е неописуемо красива. При пътуването ви до там ще откриете необятни зелени гори, водопади и чисти езера. Плитвичките езера са обявени за национален парк и са защитена територия.

Гърция

Ако искате вашето пътуване да бъде не само зареждащо, но и обогатяващо културата и познанията ви по история, може да посетите Метеора в Северна Тесалия. Това място в Гърция представлява манастирски комплекс, в който се помещават 9 манастира, разположени върху най-горната част на скали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *