За туристите, които посещават Египет за първи път, списъка с всичко, което задължително трябва да се види и посети, включва  пирамидите в Гиза, круиз по Нил и археологическите съкровища в Луксор. Но Египет предлага много повече вълнуващи преживявания. По време на екскурзия до Египет, можете да пътувате в прашната пустиня и да посетите оазис, да се гмуркате в Червено море или да се изкачите до върха на планината Синай. Египет е нещо повече от пирамиди и храмове. Египет е дом на красиви плажове, великолепни пясъчни дюни, уникални пустинни пейзажи, девствени коралови рифове и луксозни курорти.

Туристическа агенция Дари-тур, ви предлага кратък списък на най-добрите неща за правене в Египет.

Пирамидите в Гиза

Пирамидите в Гиза, заедно със Сфинкса и шепа по-малки гробници, формират една от най-емблематичните забележителности в света. 

Пирамидите в Гиза са построени преди почти 5000 години, в началото на човешката история. Пирамидата на Хеопс, е най-старата от трите основни пирамиди на платото. Тя е единственото древно чудо, което остава до голяма степен непокътнато и днес.

Круиз по река Нил

Плаването по река Нил, покрай древните гробници и храмове, е едно от най-добрите преживявания в Египет. Повечето круизи плават между Асуан и Луксор, с посещения на храма Абу Симбел, Едфу и Ком Омбо по пътя.

Урок по история в Египетския музей

Египетският музей съдържа най-голямата колекция от египетски артефакти в света. Акцентите от посещението включват разглеждане на масивната златна маска и златните саркофази на Тутанкамон, залата на кралските мумии и умопомрачителен брой статуи, бижута и съкровища.

Историческия Кайро

Кайро е столицата на Египет. Разположен е на брега Нил, точно там, където пустинята преминава в делтата на реката. Ислямският Кайро е историческото сърце на града, където можете да видите множество джамии, медресета, укрепления и мавзолеи. Коптски Кайро се намира в южната част на града. Най-добрите места за посещение тук са висящата църква, църквата Св. Сергий и Бакхус, синагогата Бен Езра и джамията на Амр Ибн ал-Ас.

Тесните улички на Кайро са оживени, задръстени и шумни, осеяни с пазари и малки магазинчета.

За несравнима панорама към града, посетете Цитаделата на Саладин. Докато се се разхождате из града, ще я виждате от почти навсякъде, издигаща се на хълма Мокатам.

Стъпаловидната пирамида на Джосер в Сакара

Сакара е некрополът на древния египетски град Мемфис. Тук се намира стъпаловидната пирамида на Джосер. През 2020 г., след 14 години реставрация, Стъпаловидната пирамида беше отворена за посещения. Можете да слезете по тесните стълби и да преминете през лабиринта от проходи, които се намират под пирамидата.

Отпуснете се на плажа

Шарм Ел Шейх е един от най-популярните плажни курорти в Египет. Ако искате да се отпуснете на плажа или да си починете от гробниците и храмовете, това е чудесно място, което да добавите към списъка с мечтани почивки. Хургада е курорт на Червено море, популярна зимна дестинация за много европейци. Марса Алам е развиващ се курортен град, южно от Хургада, световноизвестна дестинация за кайтсърф.

Червено море е едно от най-добрите места за гмуркане в света, предлага девствени рифове, множество останки от кораби за изследване, топла вода и отлична видимост.

Разгледайте Долината на Царете

Без съмнение посещението на Долината на царете е едно от най-добрите неща за правене в Египет.

Долината на царете е един от най-известните археологически обекти в света. Това е кралско гробище с изящно декорирани гробници за фараоните, управлявали Египет през вековете. В тази малка област има над 60 гробници, но само шепа са отворени за посещения.

Трябва ли ви екскурзовод за Египет

Дори и да сте свикнали да пътувате сами, Египет е различен. Ще видите невероятно количество забележителности, а историята и културата са завладяващи. За да извлечете максимума от пътуването, препоръчваме да разгледате офертите ни на Dari-tour.com и да се доверите на компетентната подкрепа на нашите екскурзоводи и представители на място, когато планирате вашите екскурзии и почивки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *