организиране на събития

Организирането на специално официално събитие е многокомпонентна и често не много лесна задача, имайки придвид повода, обема и средствата, с които разполагате. Със сигурност искате да го направите по най-добрия начин. Затова трябва да имате точна концепция как ще изглежда крайният резултат. Взимайте решения според възможностите си и не правете компромиси в качеството на важните неща, като храна и комфорт.

Какво трябва да имате предвид, когато избирате мястото?

Специалистите по организиране на събития от Травел Мениджмънт ви дават няколко важни съвета при подготовката. Наблегнете на:

  • местоположение – според повода и метеорологичните условия, може да изберете локация на открито или закрито, в града или в провинцията, по-близо или далеч. Важно е да познавате мястото, на което ще посрещнете гостите си добре, и да си осигурите всичко необходимо за периода, в който ще пребивавате там. Ако организирате голямо събитие, най-вероятно ще трябва да предвидите и спални. В такъв случай, може да наемете вила или хотелски стаи, където гостите да имат уединение и лично пространство. Ако ще ви бъде по-удобно, определете конкретни детайли, като локация и час за среща, където да се съберете и да отведете хората до самото събитие;
  • капацитет – при организирането на събитие, едно от най-важните неща е вместимостта. Залите, направени специално за организирането на такива поводи, са с капацитет от стотици места, включително и допълнителни маси и столове. Същото е и в къщите за гости и хотелите – освен вече подготвените спални, със сигурност трябва да има и няколко походни легла. Ако се окаже, че имате неопредвидени гости, то трябва до можете да реагирате, така че на всички да им бъде комфортно;
  • удобства – създайте най-благоприятната и предразполагаща за повода среда, използвайки оборудване с високо качество. Тук се намесват технологиите, защото какво е едно празненство без музика и танци. На голям екран можете да прожектирате снимки, видеа, презентации, филми. Полезно е, когато представяте неща пред голям брой хора, за да бъдат видими за всички. За организирането на почерпката за събитието, в такива количества, най-добре се доверете на кетъринг компания или ресторант, вместо да правите всичко сами, защото със сигурност няма да ви е никак лесно. Осигурете удобства, както на гостите, така и на себе си.

Организирането ще стане много по-бързо и лесно, имайки предвид всички тези компоненти.

Как да изберете най-точното и хубаво място?

Освен всички вече изброени подробности, при организирането е препоръчително да се допитате до човек с личен опит и мнение. Приятел може да ви препоръча място, на което е бил и е останал доволен, да потърсите ревюта, снимки и услуги в интернет или да се водите от своите лични впечатления и преживявания. Не се доверявайте на сляпо, само по слухове или телефонен разговор, за да не разочаровате както себе си, така и гостите.