Узбекистан – Перлата на Изтока само за 3300 лева за 9 дни със самолетен билет, закуски, 7 вечери и 2 фолклорни програми
Изтекла

Узбекистан – Перлата на Изтока само за 3300 лева за 9 дни със самолетен билет, закуски, 7 вечери и 2 фолклорни програми

Код на офертата: 2745

Наличност: Изтекла

Цена: 3

Възможни варианти

* Валидност на ваучера:

* Брой нощувки:

Изтекла

Узбекистан – Перлата на Изтока само за 3300 лева за 9 дни със самолетен билет, закуски, 7 вечери и 2 фолклорни програми

София - Ташкент - Хива –пустиня Къзълкум - Бухара - Самарканд - Чимган - Чарвак- Ташкент - София
Заповядайте на незабравимо пътешествие в Централна Азия! На този тур ще видите най-интересното от древната Персийска империя на Тамерлан!

Валидност на офертата: 16.09.2019

Видове ваучери:
03.10-11.10.2019

Ваучер на цена 3300 лв на човек за екскурзия УЗБЕКИСТАН – ПЕРЛАТА НА ИЗТОКА за 9 дни със закуски, 7 вечери и 2 фолклорни програми

Цената включва:
Самолетен билет София-Ташкент-София на с Аерофлот с чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
Летищни такси 250 лв към 30.11.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус; • 9 нощувки със закуски на блок маса в хотели: (3 нощувки в Ташкент; 1 нощувка в Хива; 2 нощувки в Самарканд; 2 нощувки в Бухара)
7 вечери;
фолклорно шоу в „Нодир Диван-Беги” в Бухара;
мастер класс от шеф готвач в националния дом в Самарканд;
билети със скоростните влакове:
- «AFROSIAB»/ бизнес класa Самарканд- Ташкент;
- «SHARK »/ първа класа Бухара- Самарканд.
самолетен билет с летищни такси на “Uzbekistan Airways”:
- за вътрешен полет Ташкент - Ургенч;
- за вътрешен полет Ургенч - Бухара.
Целодневни екскурзии в Ташкент, Хива, Бухара, Самарканд;
Входни такси за всички посещавани обекти;
Посещение на винен завод с малък музей и дегустация на вино в Самарканд; • Посещение на спектакъл «EL MEROSI» в Самарканд;
Местно екскурзоводско обслужване;
Водач и преводач от България по време на пътуването;
Съдействие за издаване на туристическа виза в Узбекистан;
1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;

ПРОГРАМА:
ДЕН 1/ 21.09.18, петък София – Ташкент

Полет от София в 12:30ч с Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35ч. Продължение за Ташкент в 20:50ч и кацане в 02:45ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* http://www.wyndhamtashkent.com или подобен. Нощувка.

ДЕН 2/ 22.09.18, събота Ташкент
След късна закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент - един от най-развитите и оживени центрове на Средна Азия. Ще посетим в старата част уникални лабиринти от тесни улички и забележителни исторически паметници като: архитектурния комплекс Хазрет Имам, където се пази най-старият коран в света от VII в., с джамията Тиля Шейх, мавзолея Кафал Шаши и медресето Барак Хан, където се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи; медресе Абдулкасим - националното училище на художествените занаяти. По време на обзорна екскурзия ще видим новопостроения парламент; Ташкентския университет; Дворец на Романови; Театъра за опера и балет и др. Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта, Вечеря и нощувка в хотела

ДЕН 3/ 23.09.18, неделя Ташкент – Ургенч – Хива
След закуска ранно отпътуване за летището в Ташкент за Ургенч с полет на “Uzbekistan Airways”. Кацане, посрещане, трансфер до гр. Хива, където се започва пешеходна екскурзия на старата част на града – музей на открито, заобиколен от високи стени с джамии, мавзолеи, минарета и медресета. Посещение на комплекс Ичан Кала - това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени. Ще видим минаре Калта Минор - символ на града и единственото минаре, което е покрито изцяло с керамични плочки. Те образуват сложни, разнообразни форми в няколко цвята, като преобладаващите цветове са синьото и зеленото. Главната петъчна джамия в старата част на Хива. Според арабския географ Мукадаши джамията Джума е строена през 10-и век. Нейните уникални резбовани колони са като истински музей на дърворезбата. Има 213 колони, но е трудно да се намерят една с друга да са еднакви. Това е една уникална сграда без портал, купол, коридори или двор. Разходката предвижда разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Настаняване в хотела Asia Khiva 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html или подобен. Свободно време след обяд. Вечеря в ресторанта с фолклорна програма. Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 4/ 24.09.18, понеделник Хива- пустиня Къзълкум - Бухара (480 км)
След закуска отпътуване за Бухара по пътя на древните кервани през пустиня Къзълкум - „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки в пустинята и на бреговете на величествената р. Амударя и свободно време за обяд в чайхана. Пристигане в Бухара в късния следобед. Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е в Списъка на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел Asia Bukhara 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Bukhara.html или подобен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 5/ 25.09.18, вторник Бухара
След закуска, целодневна туристическа обиколкана града, която включва "Сърцето на Бухара" - архитектурния комплекс Ляби Хауз XVI-XVII в., Мавзолея на Саманидите ІХ-Х в.; цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век; джамията Калян с 48 метровото минаре - символ на свещената Бухара от 12 век; Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещен извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов; медресето на Абдулазиз–Хана; Музея на килимите и др. Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

ДЕН 6/ 26.09.18, сряда Бухара- Самарканд (250 км/ 3ч)
След закуска трансфер до жп гара и отпътуване за Самарканд със скоростния влак «SHARK» в първа класа. Пристиганe в Самарканд, основан 700 г. пр н.е. - един от най древните градове на Земята. Повече от две хиляди години градът е бил ключов пункт по Пътя на коприната. Туристическата обиколка започва с посещение на „Регистан” (Пясъчният площад) – световноизвестния комплекс от 3 медресета и джамията с позлатен купол; главната джамия Биби Ханъм XVII в. - най-голямата и най-красивата строена някога в Централната Азия в чест на първата съпруга на Тимур, дъщеря на китайския император. След почивка за обяд посещение на спектакъла за историческия костюм «EL MEROSI». Трансфер до хотела “DiyoraPalace” 4* http://www.hotel-diyora.com/ или подобен и настаняване. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН 7/ 27.09.18, четвъртък Самарканд
Закуска. Продължение на обзорна екскурзия в Самарканд с посещение на архитектурният комплекс Шахи Зинда, така наречения „Град на мъртвите” - комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Изключителните шедьоври от теракота, майолика и филигранни облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори и заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Някои от тези най-ранни мавзолеи са били за жените на Тамерлан, за красивата му млада племенница и за неговите сестри. Това, което прави Шахи Зинда прочут е гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед; обсерваторията Улугбек - невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела. Улугбек, внук на Тимур създава през 1437 г. Зиджи Султани от 994 звезди, считан за един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността; на гробницата на пророк Даниил, почитан от мюсюлмани, юдеи и християни. Следва дегустация на прочутите местни вина. След обяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града и посещение на прочутия източен пазар СИАБ в историческия център, също една от забележителности на града с която трябва да се запознаете. Вечеря в националния дом «NIGINA HOUSE», където ще наблюдаваме Мастер–клас по приготвяне на специално национално ястие „Пилаф” в домашна обстановка. Нощувка.

ДЕН 8/ 28.09.18 , петък Самарканд - Ташкент (344 км/ 2,10ч)
Закуска. Посещение на мавзолея "Гур Емир" - гробницата на Амир Тимур, мавзолея Рухабад. Свободно време до трансфер за жп гара и отпътуване в 17:00ч. за Ташкент със скоростният влак «AFROSIAB» в бизнес класа. В 19:00ч. пристигане в Ташкент, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* http://www.wyndhamtashkent.com или подобен. Вечеря и нощувка.

ДЕН 9/ 29.09.18, събота, Ташкент - Чимган - Чарвак - Ташкент (240 км)
След закуска отпътуване за целодневна екскурзия до Чимгански планини. Изкачване със седалковия лифт на височина 800 м за да се насладим на прекрасната гледка на планините и езерото Чарвак. Продължаваме до брега на Червакския язовир, където се намира курортната зона и хотел „Пирамиди”. Ще ни очаква обяд и възможност за плаж. Полъхът на водата и разкошната гледка на планините създават атмосфера за почивка и отмора през най-горещите летни дни. Връщане в хотела в Ташкент. Вечеря и нощувка.

ДЕН 10/ 30.09.18, неделя Ташкент- София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 04:45ч с полет на с Аерофлот. Кацане в 07:05ч. Продължени за София в 08:20ч. Кацане в България в11:35ч. Край на програмата.

Цената не включва:
Туристическа входна виза за Узбекистан - 15 долара (се заплаща на място);
Доплащане за единична стая - 380 лв;
Доплащане за застраховка ''Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
Бакшиши: по 3 $ на ден на човек, общо 30$.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;
При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:
Визата за български граждани се издава и се заплаща при пристигане на
Международно летище в Узбекистан. За кандидатстване е необходимо копие на паспорта с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването; попълнен визов формуляр; служебна бележка от месторабота или учебно заведение на фирмена бланка.
Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага лично явяване;
За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето; - За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;

Забележка:
Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15/20 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената или при група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 100 лв на човек.
Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;
Цените са изготвени при курс 1USD = 1.68 лв и промяна на валутния курс на щ.долар към лева, Туроператорът, си запазва правото да преизчисли цената към датата на доплащане.

УСЛОВИЯ по СДЕЛКАТА:

  • Всеки ваучер е с определена валидност и срок.
  • Един клиент може да закупи неограничен брой ваучери за себе си и за приятели. По чл. 87А от ППЗДДС закупената туристическа услуга няма право да се препродава на други лица. Ваучерите може само да се подаряват.
  • Ваучерът е валиден за един човек, настанен в двойна стая.
  • Задължително се закупуват минимум 2 ваучера, в противен случай има доплащане за самостоятелно настаняване.
  • Необходимо е 14 дни преди датата на ползване на ваучера да заплатите останалите 50% от стойността му (ако условието на сделката го изисква) и ще получите оригиналните документи за ползване на услугата.
  • Ваучерът е валиден за датата на направената резервация.
  • При неспазване на сроковете и условията на сделката, последната се счита за доброволно анулирана от страна на клиента и агенцията-организатор не изплаща неустойки и обезщетения по нея.
  • При вече заплатена и потвърдена резервация, но отказ от страна на клиента да се възползва от нея, суми не се възстановяват! Възможна е промяна на датите и имената на пътуващите.
  • Това е индивидуална резервация.
  • При технически срив на системата, агенцията си запазва правото да актуализира цените и да уведоми клиента незабавно.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош            Добър