ПРЕДКОЛЕДЕН уикенд в ЛОНДОН с обзорна панорамна екскурзия.
Изтекла

ПРЕДКОЛЕДЕН уикенд в ЛОНДОН с обзорна панорамна екскурзия.

Код на офертата: 58

Наличност: Изтекла

Цена: 997

Възможни варианти

* Валидност на ваучера:

* Брой нощувки:

Изтекла

ПРЕДКОЛЕДЕН уикенд в ЛОНДОН с обзорна панорамна екскурзия само от 30 ноември до 03 декември 2014, за 4 дни с включен самолетен билет с летищни такси, 3 нощувки в хотел 3*, 24-часов билет за туристическа обзорна обиколка и медицинска застраховка

Валидност на ваучерите: от 30.11 до 03.12.2014

Видове ваучери:
от 30.11 до 03.12.2014
Ваучер на стойност 696 лева за 4 дневен ПРЕДКОЛЕДЕН уикенд в ЛОНДОН с обзорна панорамна екскурзия само от 30 ноември до 03 декември 2014, с включен самолетен билет с летищни такси, 3 нощувки на човек в двойна стая в хотел 3*, 24-часов билет за туристическа обзорна обиколка и медицинска застраховка

Цената включва:
cамолетни билети София-Лондон-София с включени летищни такси
3 нощувки със закуски в хотел 2/3* широк център в Лондон
преносим ръчен багаж до 10 килограма.
24-часов билет за туристически панорамен автобус хоп-он, хоп-оф
инфо пакет с полезна информация и материали за пътуването.
медицинска застраховка с покритие 5000 евро до 65 години

Програма:
1- ви ден
Отпътуване от София. Пристигане на летището в Лутън. Трансфер или самостоятелно придвижване до хотела в Лондон. Свободно време. Нощувка.
2 - ри - 3 - ти ден
Закуска. Целодневна панорамна екскурзия с автобус хоп-он хоп-оф с възможност за фотопаузи на всяка спирка и посещение на туристическите обекти . Ще откриете къде са министерствата и известната Даунинг стрийт, Парламента, известната кула Биг Бен и Уестминстърското абатство. Пред Вас ще се разкрият и величественият Трафалгар, Ерос и Пикадили, Лондон Бридж и Хайд Парк, Бъкингамския дворец, катедралата Св.Пол, Шекспировия театър „Глобус”, Лондон Тауър  и възможност за посещение на Грийнуич - там, откъдето започва времето. Ще видите първите часовници, историята на Гринуичкия меридиан, ще можете да се снимате едновременно в западното и източното полукълбо, ще разгледате Кралската обсерватория и Националния музей на флота.  Нощувка.
4 - ти ден
Закуска. Освобождаване на стаята и свободно време за последни покупки. Трансфер или самостоятелно придвижване до летището и полет за София.
 
Цената не включва:
Разходи за градски транспорт и разходи от личен характер
екскурзии и туристически мероприятия неупоменати в цената включва
входни такси за тур. обекти
 

Опции за доплащания/намаления:
- трансфер летище-хотел-летище: споделен трансфер – 180 лева на човек двупосочен летище-хотел-летище; индивидуален трансфер – 280 лева на човек двупосочен летище-хотел-летище;
от летището до централен Лондон има влак, който за около 20 минути ще ви трансферира срещу еднопосочен билет между 16 и 25 паунда. До станцията на влака се отива с автобус срещу 1.50 паунда билета. Закупува се от машина пред входа на летището, зала пристигащи. Агенцията предлага съдействие при закупуване на билетите.
доплащане за единична стая: 170 лв
отстъпка за дете от 4 до 12 г – 70 лв
отстъпка за възрастен в двойна стая – 50 лв
чекиран багаж до 32 кг – цената е 59/69 лева еднопочен на човек – препоръчваме!
доплащане за застраховка за туристи над 65/75 г.
възможност за удължаване на екскурзията с неограничен брой нощувки - всяка следваща нощувка 85 лв / 95 лв

 

 

УСЛОВИЯ по СДЕЛКАТА:

  • Всеки ваучер е с определена валидност и срок.
  • Един клиент може да закупи неограничен брой ваучери за себе си и за приятели. По чл. 87А от ППЗДДС закупената туристическа услуга няма право да се препродава на други лица. Ваучерите може само да се подаряват.
  • Ваучерът е валиден за един човек, настанен в двойна стая.
  • Задължително се закупуват минимум 2 ваучера, в противен случай има доплащане за самостоятелно настаняване.
  • Необходимо е 14 дни преди датата на ползване на ваучера да заплатите останалите 50% от стойността му (ако условието на сделката го изисква) и ще получите оригиналните документи за ползване на услугата.
  • Ваучерът е валиден за датата на направената резервация.
  • При неспазване на сроковете и условията на сделката, последната се счита за доброволно анулирана от страна на клиента и агенцията-организатор не изплаща неустойки и обезщетения по нея.
  • При вече заплатена и потвърдена резервация, но отказ от страна на клиента да се възползва от нея, суми не се възстановяват! Възможна е промяна на датите и имената на пътуващите.
  • Това е индивидуална резервация.
  • При технически срив на системата, агенцията си запазва правото да актуализира цените и да уведоми клиента незабавно.

ЛОНДОН! Какво изниква в съзнанието ви като кажете ЛОНДОН? Кралските дворци, Парламента, известната кула Биг Бен и Уестминстърското абатство. Или може би министерствата и известната Даунинг стрийт. Величествените площади и паркове Трафалгар, Ерос и Пикадили, Лондон Бридж и Хайд Парк. Ние ще ви запознаем и с още много други забележителности на Лондон, като – Бъкингамския дворец, катедралата Св.Пол, шекспировия театър „Глобус” и др. Ще видите Лондон Тауър и мястото, откъдето започва времето – Грийнуич; първите часовници, историята на Гринуичкия меридиан, ще можете да се снимате едновременно в западното и източното полукълбо, ще разгледате Кралската обсерватория и Националния музей на флота. Едва ли има друг начин да узнаете колко е велика една империя, освен да посетите нейните замъци. Какво е по-подходящо от любимата резиденция на Елизабет II? Навлезте в дълбините на замъка, за да видите как е започнало всичко. Срещнете се с кралската гвардия и вижте смяната на караула, крепостните стени, кралските покои. Вижте защо английското образование е толкова добро, разглеждайки университетите в Оксфорд, с техните пикантни истории, известни личности и сила на просвещение. Ще посетите Крайстчърч Колидж, където са заснети приключенията на Хари Потър. Ще прекосите Котсуолдс с истинските села на страната, с красотата на обикновения живот. Ще се потопите в атмосферата на града на Шекспир и ще посетите родната му къща. ЛОНДОН, освен забележителности е и атмосфера. Тя няма как да се разкаже, трябва да се усети! ЛОНДОН Ви очаква!

Видове трансфери:
- споделен трансфер – 180 лева на човек двупосочен летище-хотел-летище
- индивидуален трансфер – 280 лева на човек двупосочен летище-хотел-летище
- от летището до централен Лондон има влак, който за около 20 минути ще ви трансферира срещу еднопосочен билет между 16 и 25 паунда. До станцията на влака се отива с автобус срещу 1.50 паунда билета. Закупува се от машина пред входа на летището, зала пристигащи. Агенцията предлага съдействие при закупуване на билетите.

Полезно:
Съветваме ви да закупите английски паундове в България. Може и в Лондон, но курсът ще е по-неизгоден. Обменните пунктове работят до 18.00-19.00.
Препоръчваме да закупите седмична карта за всички видове транспорт -Oyster weekly travel card, Zone 1-2 – около 35 паунда

Цени на туристически обекти: (заплащането им става в България, при записване за самата екскурзия):
Британски музей – вход безплатен www.britishmuseum.org
Национална галерия – вход безплатен www.nationalgallery.org.uk
Музея на Мадам Тюсо –ок. 29GBP/дете 25GBP http://www.madametussauds.com/London/
Лондонското Око – ок. 19GBPwww.londoneye.com
Крепостта Тауър – 20 GBP, дете – 16 GBP
Тауър бридж – 7 GBP, дете – 5 GBP
Катедралата „Сейнт Пол” – 15 GBP, дете – 8 GBP
Парламента - 18 GBP, дете – 9 GBP
Уестминстърското абатство – 16 GBP, дете – 10 GBP
Уестминстърската катедрала - 10 GBP, дете – 5 GBP
Вечеря-Средновековен банкет до Лондон Тауър – ок.59GBP www.hrp.org.uk/toweroflondon
Корабче до Гринуич – 16 GBP
Кралска обсерватория Гринуич – 8 GBP http://www.visitgreenwich.org.uk/
Полудневна екскурзия Кралския дворец Уиндзър с екскурзовод на български език - 46 паунда/възрастен; 38 паунда/дете. http://www.windsor.gov.uk/
Входна такси за къщата на Шекспир -  12 GBP http://www.stratford-upon-avon.co.uk/
Целодневна екскурзия Оксфорд и Стратфорд на Ейвън с екскурзовод на български език  - 57 паунда/възрастен; 55 паунда/дете.
www.oxfordcity.co.uk
Полудневна екскурзия Оксфорд с екскурзовод на български език  - 40 паунда/възрастен; 35 паунда/дете.
www.oxfordcity.co.uk
 
Примерни хотели: Royal National 3*; Alexandra 3*; Reem Hotel 3*; The Columbia 2*;Byron Hotel 3*

Посещение на някой от световно известните мюзикъли, играни на Лондонска сцена:
Chicago, Чикаго: http://www.chicagothemusical.co.uk//
Les Miserables, Клетниците: http://www.lesmis.com/home
We will rock you, Куин: http://www.wewillrockyou.co.uk/#/news
Dirty dancing, Мръсни танци: http://www.dirtydancinglondon.com/
The phantom of the opera, Фантомът на операта: http://www.lesmis.com/about/25th-anniversary-year/

ЕКСКУРЗИИ в Лондон
Обзорна екскурзия в Лондон
Позволява да добиете представа за столицата на Великобритания и основните забележителности на Лондон.Автобусната екскурзия продължава 4 часа и ще видите едни от най-интересните паметници и сгради: Биг Бен, Парламента, Уестминстърското Абатство, площада Трафалгар, моста Тауър, площада Пикадили, мемориала на Виктория и Албърт и много други интересни места в столицата.Улица – Флит Стрийт води в Сити-района, който се явява отделен град със самостоятелно управление. Мостът Тауър е уникално съоръжение,превърнало се в един от символите на Лондон.
Пешеходна екскурзия в историческия център на Лондон
Това е интересна екскурзия,която продължава 2 часа и 30 мин. и започва от площада Трафалгар, след това по улица Уайтхол до сградата на Кралската конна гвардия, „Даунинг Стрийт 10”, парка „Сейнт Джеймс”. Смяната на караула пред Бъкингамския дворец, който е една от трите действащи резиденции. Следва посещение на площада на Парламента и разказ за Уестминстърското абатство.
Пешеходна екскурзия в Националната галерия (National Gallery)
Екскурзията продължава 4 часа. В музея се съхраняват повече от 4500 произведения на изкуството, от които около 2000 се намират в постоянните експозиции.Ще можете да видите шедьоври на Рембранд, Леонардо да Винчи, Моне, Роден, Пикасо, Тициан, Рафаел и много други.
Пешеходна екскурзия в Британския музей (British Museum)
Британският музей е един от най-големите музеи,посветени на човешката история и култура в света. В Британския музей се съхраняват около 7 милиона предмета, илюстрирайки историята на човешката култура от нейното зараждане до наши дни. В музея са изложени паметници на първобитното изкуство, древноизточната и античната култура, средновековното изкуство на Европа и Изтока, етнографски паметници от Африка, Америка, Океания, а също и много рисунки, гравюри, ръкописи, керамики, монети и медали. Един от най-важните експонати е Розетският камък, благодарение на който са били разчетени египетските йероглифи.
Екскурзия до Уиндзор с посещение на Уиндзорския Замък (Windsor Castle)
Замъкът Уиндзор е средновековен замък, разположен на брега на Темза. Той се явява главна лятна резиденция на британския монарх. Замъкът е построен през 1078, но придобива настоящия си вид през 1820г. Когато членовете на династията Уиндзор са в замъка, той е затворен за посетители и на най-високата кула се вдига кралския флаг. В другите дни по-голямата част е отворена за туристи.
Пешеходна екскурзия в Лондонския Тауър (Tower of London)
Екскурзията продължава 3,5 часа. Тауър е един от най-популярните паметници на Лондон. Той служи, за да напомня за кървавото минало на Великобритания. Крепостта служи за съхранение на безценните кралски бижута. Туристите могат да се запознаят с уникалната експозиция на старинни оръжия. Ще видите и знаменитите пазители на двореца, облечени в традиционните червени униформи, станали един от символите на Лондон, както и самият Тауър.
Екскурзия до Гринуич и Нулевия Меридиан с лодка по Темза
Тази приятна екскурзия представлява разходка с корабче по Темза. Гринуч е смятан за един от паметниците на човешкото наследство. Ще можете да видите старата кралска обсерватория и да се снимате на Нулевия материал, разделящ света на две полукълба.
Автобусна екскурзия в Оксфорд и Стратфорд на Ейвън (Oxford and Stratford upon Avon)
В рамките на екскурзията в Оксфорд туристите ще посетят или най-интересните места в града, като кулата Керфакс, от която се открива живописна панорама към града, знаменития Магдален Колеж, висока камбанария,която се явява символ на града. Безусловно, интересен за посещение се явява Мертон колеж, основан в 1264г, сграда,която послужила за образец при създаването на други колежи като Кембридж и Оксфорд, църквата св. Дева Мария, колеж св. Троица, историческия музей в Оксфорд. Родния град на Шекспир, Стратфорд-на-Айвон е уютно старинно градче, което съхранява своя средновековен облик практически без изменения.
Екскурзия до римския град Бат и историческата забележителност Стоунхендж (Bath and Stonehenge)
Стоухендж е един от най-загадъчните и интересни паметници от бронзовата епоха, съхраняван на територията на Европа. И до днес никой не може да разгадае неговото появяване и значение.
Бат, съгласно античната легенда, град, основан от бащата на Крал. Ще направим разходка из града с неговата величествена архитектура, благодарение на която е бил признат в 1987г. за паметник на световната история.Ще видим  Bath Abbey и Pulteney Bridge и ще посетим римските бани Roman Baths от 18 век.
Пешеходна екскурзия в Уестминстерското Абатство. (Westminster Abbey)
Това е интересна екскурзия включваща посещение на Уестминстърското абатство. За англичаните то е повече от абатство,то е светилище на нацията – символ, на всичко, за което са се борили и се борят те. След коронацията на Вилхелм Завоевателя там са короновани всички английски монарси. Почти всяка известна историческа личност в Британия е свързана с абатството.
Полет на London EYE
Полет над Лондон - именно под такъв девиз рекламират това гигантско колело. Лондон, все още претендира за званието столица на света,затова не можа да се примири със строителството в Токио на 115-метровото колело, и през 2000г на брега на Темза недалече от Уестминстър бил построен още по-грандиозен атракцион, с диаметър на колелото 135 метра.
Хемптон Корт (Hampton Court)
Това е красив дворец, построен през 1514г. на брега на р.Темза, любима резиденция на печално знаменития Хенрих VIII. Родителите могат буквално да "захвърлят" децата си за  час-два да се полутат в знаменития лабиринт, а в това време да се разходят във възхитителните градини. Гидове в традиционни костюми ще Ви преведат през Парадния вход и подробно ще Ви  разкажат за историческите, свързани с него, плюс обезателното посещение на кухнята на  Тюдоров и най-голямото в света лозе.… Посещението на Хемптон Корт и Виндзор е предпочитано, защото те са разположени близо до центъра на Лондон.
 

Настаняване:
Хотел Royal National/ Alexandra 3* или подобен
 

Допълнителна информация:
Закуската в посочените хотели е континентална. Срещу доплащане на място, може да бъде предложена английска закуска.
Хотелите се намират в централната част на Лондон в близост до автобусни и метро спирки. Съветваме ви да закупите английски паундове в България. Може и в Лондон, но курсът ще е по-неизгоден. Обменните пунктове работят до 18.00-19.00.
Препоръчваме да закупите седмична карта за всички видове транспорт -Oyster weekly travel card, Zone 1-2 – около 35 паунда
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ с цени, които се препотвърждават при резервация:

 

БИЙТЪЛС (2:30 часа) Възрастен - около 18.50 евро / Дете - 15 евро
Включва –разходка из всички ключови места за популярната група – звукозаписни студия, локации за снимане на филми, домовете на музикантите и местата, където са разпускали; местен екскурзовод.
* Екскурзията се провежда петък/събота/неделя
 
НОТИНГ ХИЛ (2:30 часа) Възрастен – около 18.50 евро / Дете - 15 евро
Включва –разходка из известния лондонски квартал Нотинг Хил, посещение на известни места като сетовете на едноименния филм, истинската книжарница; обиколка на домовете на известни личности като Роби Уилямс, Ел Макферсън, Ричард Брансън и др.; звукозаписното студио на Боб Марли, мястото на първото изпълнение на Пинк Флойд и др. В този район често се срещат на улицата личности като Саша Барон КОен, Джоузеф Файнс, Клеър Дейнс, Клаудия Шифър, Маги Гиленхал, Ел Макферсън; местен екскурзовод.
* Екскурзията се провежда петък/събота/неделя
 
ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА (5 часа) Възрастен – около 23.50 евро / Дете - 19.50 евро
Включва - входен билет за една от най-популярните атракции в Лондон
* Един билет е валиден за 1 ден (раб. време 10.00 - 15.00ч.)
* Екскурзията се провежда всеки ден
 
ПРИКЛЮЧЕНИЕ ПО СУША И ВОДА (DUCKTOURS) (1:10 часа) Възрастен – около 26 евро / Дете - 17.50 евро
Включва - разходка с туристически автобус-амфибия из най-ключовите атракции в Лондон, последвана от круиз по река Темза; местен екскурзовод
* Екскурзията се провежда всеки ден
 
СУТРЕШНА РАЗХОДКА ИЗ ЛОНДОН (3 часа) Възрастен – около 32 евро / Дете - 26 евро
Включва - транспорт с автобус; лицензиран екскурзовод; панорамна обиколка на Лондон, включваща Парламента, часовниковата кула Биг Бен, Уестминстърското абатство, смяната на караула пред Бъкингамския дворец и площад Трафалгар.
* Екскурзията се провежда всеки ден
 
СТОУНХЕНДЖ (10:30 часа) Възрастен - около 36 евро / Дете - 32 евро
Включва - транспорт с автобус; лицензиран екскурзовод; пешеходна обиколка н а Оксфорд; вход за рожденото място на Шекспир в Страдфорд; посещение на красивия замък Уоруик.
* Екскурзията се провежда всеки ден
 
ХОП ОН – ХОП ОФ (3:50 часа) Възрастен – около 43.50 евро / Дете - 31 евро
Включва - транспорт с типичен английски червен, двуетажен автобус; спирки на всички ключви места в Лондон, включително смяната на караула и мини круиз по река Темза; местен екскурзовод
* Екскурзията се провежда всеки ден
 
2 ЕКСКУРЗИИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!!!
УИНДЗОР & БАТ + ДЖАК ИЗКОРМВАЧА (10 часа) Възрастен – около 91.50 евро / Дете - 79.50 евро

Включва - транспорт с луксозен автобус; професионален екскурзовод; панорамна обиколка на Бат; входни такси в замъка Уиндзор, феноменът Стоунхендж и Римските бани; вечерна екскурзия "Джак изкормвача"
* Екскурзията се провежда всеки ден
 
ОКСФОРД, СТРАТФОРД & ЗАМЪКА УОРУИК (10:30 часа) Възрастен – около 91.50 евро / Дете - 79.50 евро
Включва - транспорт с автобус; лицензиран екскурзовод; пешеходна обиколка н а Оксфорд; вход за рожденото място на Шекспир в Страдфорд; посещение на красивия замък Уоруик.
* Екскурзията се провежда всеки ден
 
БАТ, СТОУНХЕНДЖ & СОЛСБЪРИ (10 часа) Възрастен - около 101.50 евро / Дете - 89 евро
Включва - транспорт с автобус; входна такса за Стоунхендж; посещение на катедралата в Солсбъри; разходка из град Бат, входна такса за Римските бани; обяд; придружаващ екскурзовод.
* Екскурзията се провежда всеки ден

 
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош            Добър