Осем места, които трябва да видите при екскурзия в Испания

Страхотни плажове, вкусна кухня, оживен нощен живот и бурни фиести, всичко това превръща Испания в една от най-предпочитаните туристически атракции не само в Европа, но и в целия свят. Тъй като Испания включва в територията си и няколко автономни области и острови, страната е една от най-разнообразините в културно отношение на целия континент. Ето някои от местата в Испания, които не трябва да пропускате.

Сантяго де Компостела
Столицата на автономната област Галисия в Северозападна Испания е известна с това, че е последната точка от известния поклоннически маршрут „Пътят към Сантяго“, който започва от Южна Франция. В градската катедрала „Свети Яков“ се намират мощите на един от апостолите на Исус Христос – Яков Заведеев. Градът ежегодно привлича туристи от цял свят едновременно заради своята историческа и религиозна традиция.

Толедо
Кацнал на върха на планина в централната част на Испания, град Толедо е бил столица на Испания до 16-ти век. Тъй като е бил населяван от евреи, мюсюлмани и християни, градът често е бил наричан „градът на трите култури“. Днес Толедо е известен преди всичко със своето богато културно, историческо и архитектурно наследство, което води началото си още от времето на римската империя. Най-хубавото нещо, което можете да правите в Толедо, е да се разхождате из средновековните улички и да се наслаждавате на десетките джамии, синагоги и църкви, които ще срещнете по пътя си.

Кордоба
Град Кордоба е столица на провинция Кордоба в областта Андалусия, която се намира в южната част на Испания. Историческият квартал на Кордоба е лабиринт от малки средновековни улички, площадчета и дворове измазани с вар. Всички те са разположени около най-голямата забележителност на града – джамията на Кордоба.

Валенсия
Валенсия е един от най-големите и най-важни градове в Испания. Една от най-големите забележителности на града е впечатляващия комплекс за култура и забавления известен като „Градът на изкуствата и науката“. Част от него са няколко сгради, сред които музей на науката, планетариум, аквариум.

Севиля
Изключителни туристически атракции, пищни фестивали и оживен нощен живот. Всичко това перфектно описва град Севиля и го прави една от най-предпочитаните туристически дестинации в Испания. Градът е столица на Андалусия и това го прави нейно финансово и културно сърце. Севиля е богата на забележителности като най-известната от тях е катедралата на града, където се смята, че е погребан Христофор Колумб. Друга известна забележителност е замъкът Алкасар и неговите невероятно живописни градини.

Мадрид
Столицата на Испания е и най-големият град в нея. Мадрид е известен преди всичко със своя бурен нощен живот. Испанската столица е дом на много етнически групи, което я прави един от най-пъстрите в това отношение градове в цяла Европа. Една от най-големите забележителности на града се намира в неговия център и това е кралския дворец, който е личната резиденция на испанския монарх. Сърцето на града е Пуерта дел Сол, което представлява огромен площад, на който се провеждат фестивали, важни събирания и преди всичко е място за срещи и улични артисти, които демонстрират разнообразните си таланти.

Гранада
Разположен в подножието на Сиера Невада в южна Испания, град Гранада е столицата на провинция Гранада. Той предлага перфектна комбинация от традиционна култура, страхотен нощен живот и впечатляващи туристически атракции, включително прочутата в цял свят крепост Алхамбра, която е шедьовър на мавританската архитектура. Това е последната крепост на маврите в Европа и средновековният комплекс е много известен и туристи от цял свят идват в Гранада специално заради него.

Барселона
Разположена в североизточната част на Испания, Барселона е най-известният и красив град в цяла Испания. Столицата на Каталуния предлага на своите посетители абосолютно всичко, което могат да търсят в европейски град – великолепна архитектура, буен нощен живот, страхотни възможности за шопинг и богата култура. Една от най-големите забележителности на града е катедралата „Саграда Фамилия“, която е проектирана от един от най-известните испански архитекти Антонио Гауди. За любителите на плажовете ще отбележим, че в Барселона можете да откриете един от най-прекрасните плажове в цяла Испания.