Най-интересните места за екскурзия в Германия

Федерална република Германия определено не е от държавите, които се нуждаят от сериозно представяне. Страната е известна преди всичко с неповторимата си бира и силно развитата си автомобилна индустрия. Някои почитатели на високите скорости дори изказват твърдения, че  в света има два вида автомобили – немските и всички останали. Разположена в сърцето на Европа, Германия може да предложи на своите туристи огромно разнообразие от природни красоти, някои от най-приятните зимни курорти в света, важни исторически забележителности, приказни замъци и оживен нощен живот. Въпреки поражението си през Втората световна война, днес Германия има най-развитата икономика в цяла Европа. Ето някои от най-интересните места в Германия, които трябва да посетите:

Лайпциг
Лайпциг е най-големият град във федерална провинция Саксония. Градът е известен преди всичко с изкуството, което се развива в него, както и с културната си сцена, която е оформена от известни музикални композитори като Бах, Рихард Вагнер и Феликс Менделсон. Туристите могат да се насладят на творчеството на Бах в църквата „Св. Томас“, където някога Бах е бил диригент на хора, а в последствие и погребан. В допълнение към това сред най-големите забележителности на града са старото кметство и един от най-големите площади в Европа – Аугустусплатц, който се намира в центъра на кампуса на втория най-стар университет в Германия.

Остров Рюген
Разположен в Балтийско море, остров Рюген е най-големият остров в Германия, който е свързан с континенталната част посредством Ругенския мост. Туристите са привлечени тук от очарователните вили, романтични курорти и красиви плажове, но най-голямата забележителност на острова са варовиковите скали, които се издигат на 161 метра над морето. Сред другите забележителности е нос Аркона, където туристите могат да посетят стария морски фар и останките от стар славянски замък.

Кьолн
Разположен на двата бряга на река Рейн, град Кьолн е едно от най-популярните места за посещение в Германия. Градът предлага голямо разнообразие от туристически атракции, интересен нощен живот, както и впечатляваща сцена за култура и изкуство. Градът разполага с невероятни примери за средновековна архитектура, но най-голямата забележителност си остава прословутата готическа катедрала на Кьолн, която се е превърнала в символ на града.

Дрезден
Преди да пострада сериозно при бомбардировките през Втората световна война, град Дрезден е бил известен като „кутията с бижута“, благодарение на забележителната си колекция от произведения на изкуството и невероятна архитектура. След много години градът отново бил възстановен към предишната си красота и величие. Сред най-големите забележителности на града е катедралата „Фрауенкирхе“.

Хайделберг
Хайделберг е изключително популярна туристическа дестинация, тъй като предлага на посетителите си огромно количество интересни забележителности: средновековния Стар мост, двореца в Хайделберг и готическата катедрала „Свети Дух“. Главната улица на града е осеяна с голямо количество пъбове, ресторанти, музеи, арт галерии, магазини и пазарчета, на които се предлагат различни видове бира, типични германски наденички и часовници с кукувица. В Хайделберг се намира и най-старият университет в Германия, както и прословутата Пътека на философите.

Нойшванщайн
Дворецът Нойшванщайн в Бавария е една от най-популярните туристически дестинации в цяла Европа. Този приказен замък е известен преди всичко с това, че е бил вдъхновението на Уолт Дисни, когато е рисувал Замъка на Спящата красавица. Изграждането на двореца започва през 1869 година от баварския владетел Лудвиг II, наричан още Безумния. Той бил вдъхновен от легендата за рицаря Лоенгрин и сюжетите в оперите на Вагнер. Великолепието на замъка Нойшванщайн вдъхновява и Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“.

Мюнхен
Столицата на Бавария е известна в цял свят преди всичко с ежегодния Октобърфест, който превръща града в една от най-посещаваните и оживени дестинации в Германия. В града ще откриете няколко изискани оперни сгради, както и Националния театър. Центърът на Мюнхен е красива комбинация от класическа и модерна архитектура, която се допълва от исторически църкви, средновековни стени и кралски дворци, както и огромни шопинг центрове и възможности за нощен живот. Първото издание на Октоберфест в Мюнхен се е състояло през 1810 година като празненство по случай сватбата на кралски особи. Днес този известен фестивал на бирата привлича милиони туристи от цял свят всяка година.

Берлин
Немската столица е известна в цял свят със своята история от Втората световна война и разделянето на Източна и Западна Германия през Студената война от Берлинската стена. След разрушаването на прочутата стена през 1989 година днешен Берлин е космополитен, бързоразвиващ се град, който е дом на много етнически групи и много туристически атракции като Бранденбургската врата и Райхстага, която е сградата на немския парламент.