Екскурзия до Москва и Казан - Русия и Татарстан само за 2549 лв с включени 8 нощувки и самолетен билет с летищни такси
Изтекла

Екскурзия до Москва и Казан - Русия и Татарстан само за 2549 лв с включени 8 нощувки и самолетен билет с летищни такси

Код на офертата: 3195

Наличност: Изтекла

Цена: 2

Възможни варианти

* Валидност на ваучера:

* Брой нощувки:

Изтекла

Екскурзия до Москва и Казан - Русия и Татарстан само за 2550 лв с включени 8 нощувки и самолетен билет с летищни такси

Валидност на ваучерите: 19.05.2019

Видове ваучери:

23.05-31.05.2019
Ваучер на цена 2549 лв на човек за Екскурзия до Москва и Казан - Русия и Татарстан с включени 8 нощувки, самолетен билет с летищни такси и екскурзионна програма

Цената включва:
Самолетен билет София - Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг, ръчен багаж до 10 кг;
летищни такси 230 лв към 30.10.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
4 нощувки + 3 закуски на блок маса в хотел „Измайлово Дельта” 4*/ стаи Бизнес Премиум в Москва;
2 нощувки със закуски в хотел Bilyar Palace Hotel 4*/ стандартни стаи в Казан или Park Inn by Radisson Kazan 4*/ стандартни стаи в Казан;
1 закуска в кафе в Москва;
1 закуска в кафе в Казан;
1 вечеря в ресторант с фолклорна прогрма и татарска национална кухня в Казан;
1 oбяд в ресторант с мастер-клас „Тайните на татарската кухня” в Казан;
Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажени и храма на Христос Спасител;
Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение Успенската, Архангелската, Благовещенската църкви и на Оръжейна палата;
Пешеходна разходка в Стария Арбат;
Посещение на Третяковската галерия;
Посещение на «Палати на боляри Романови» ;
Билети за влак „Татарстан Премиум” по маршрут Москав – Казан – Москва в спално купе (2 нощувки);
Автобусно- пешеходна екскурзия в Казан;
Посещение на Казанския Кремъл;
Целодневна екскурзия с включен обяд до историко-архитектурния резерват Великий Болгар;
Всички входни такси за посещаваните обекти;
Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
Обработка на документи за руска виза;
Екскурзоводско обслужване на български език;
Водач от България по време на пътуването;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро.

ПРОГРАМА:
ДЕН 1/ 23.05.2019 София – Москва

Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел “ Измайлово Делта” 4* http://www.izmailovo-delta.com/ или подобен. Свободно време, нощувка.

ДЕН 2/ 24.05.2019 Москва
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Червения площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад; съвременния район - Москва сити. Посещение на Катедралата „Василий Блажени” и „Христос Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на „Воробьевые горы” , откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Разходка из Мемориалния комплекс на жертвите от Втората Световна война в парка Поклонна гора. Продължава се покрай Триумфалната арка, Кутузовския проспект и Пушкинския площад. Свободно време за обяд. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Нощувка.

ДЕН 3/ 25.05.2019 Москва
След закуска, посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана; разглеждане на Успенската, Архангелската и Благовещенската църква и на Дворцовия площад. Свободно време за обяд. Разходка в новият парк «Зарядие» с посещение на «Палатите на боляри Романови», това е единственият музей в Русия, който запознава посетителите с всички страни на патриархалния живот на московските боляри от XVI-XVII в. Тук ще видите пресъздадени интериори на жилищни и стопански помещения, мебели от това време, обзавеждане на къщи, облекло и прибори, керамични печки, сандъци, стари книги, тъкани и др. Трансфер до Казанска жп гара. Комфортен влак „Татарстан премиум” в 20:40ч. до Казан. Нощувка в спални купета във вагон „премиум”.

ДЕН 4/ 26.06.2019 Казан
Пристигане в Казан - един от най-големите градове в Русия и столица на Татарстан, разположен е при вливането на река Казанка във Волга. Казан е основан през 10 век от волжските българи, през 11-12 век се превръща в търговски център, свързващ Северна Европа с Близкия Изток. След превземането на Болгар и Биляр от монголите през 13 век, много техни жители се преселват в Казан, който става център на държава, зависима от Златната орда. По това време градът става известен като Булгар ал-Джадид ("Новия Болгар").След 1919 г. Казан е център на Татарска АССР. След разпадането на Съветския съюз Казан става център на татарското национално движение. В Казан е изградено първото метро след разпадането на СССР. През 2005 г. се отбелязва тържествено 1000-годишнината от основаването на Казан. След закуска в кафе на града панорамна автобусна екскурзия в Казан – улица Кремлевская, Старо-татарската слобода, джамията Марджани, парк „1000 години Казан”, ул. Петербургская, „Родното село” (отвън); посещение на Крестовоздвиженската църква с Чудотворната икона на Казанската Св. Богородица, върната в Русия от Ватикана, Петропавловски събор (един от най-красивите и необичайни храмове в Русия, паметник на руския барок). Екскурзия в Националния културен център „Казан” – музей на 1000 годишнината от създаването на Казан. Посещение на Казанския Кремъл, който е е обявен за обект на всемирното наследство на ЮНЕСКО от 2000-та година заради множеството кули и събори, струва си да се види джамията Кул Шариф и “падащата” кула Сююмбике. Според легенди, татарската принцеса скача от най-високата част на кулата, след като по заповед на бъдещия й мъж и завоевател на Казанското ханство Иван Грозни кулата е построена за рекордните три седмици. Кулата “пада” със същата неумолима скорост, както и нейният аналог в Пиза. Трансфер до хотел Bilyar Palace Hotel 4* https://bilyar-hotel.ru/ или Park Inn by Radisson Kazan 4* https://www.parkinn.com/hotel-kazan или подобен, настаняване, свободно време. Вечерта вечеря в ресторант с фолклорна програма и татарска национална кухня. Връщане в хотела с автобус, нощувка.

ДЕН 5/ 27.06.2019
След закуска, трансфер до речното пристанrще в Казан и заминаване със скоростен кораб «Метеор» за целодневна екскурзия с включен обяд до историко-архитектурния резерват Великий Болгар, на брега на р. Волга, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО, намиращ се на земите, където са живели волжските българи. От тези места е тръгнал хан Аспарух и е основал Дунавска България. Разглеждане на останки от съоръжения на Волжска България, Успенската църква, Бялата джамия, Ханския дворец, Северния и Източния мавзолеи, „Бела и Черна палата” и други забележителности, свързани с културата на волжските българи и техните наследници – казанските татари. Връщане в Казан.

Вечерта по желание екскурзия «Нощен Казан» (2ч)

ДЕН 6/ 28.06.2019
След закуска свободно време за покупки на сувенири, освобождаване на стаите до 12:00
Пешеходна разходка с български гид по „Казанский Арбат” – по ул. Проломная, сега Бауман; камбанарията на църквата „Богоявление”, Държавната банка (където се е съхранявал златния запас на Русия), фонтани, копие на каретата на Екатерина II и др. Обяд в ресторант с мастер-клас „Тайните на татарската кухня”. Свободно време. Трансфер до жп гарата. 20:00 ч.- отпътуване за Москва с комфортен влак „Татарстан премиум”. Нощувка в спални купета във вагон „премиум”.

ДЕН 7/ 29.05.2019 Москва
Пристигане в Москва в 07:10, посрещане, закуска в московското кафене.
Посещение на Оръжейна палата. Трансфер до хотела “Измайлово Делта” 4*, настаняване, свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на града.
По желание круиз по река Москва с кораб РАДИСОН с включена вечеря (без гид).

ДЕН 8/ 30.05.2019 Москва – Коломенское – Царицино – Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание екскурзия до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурния ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 9/ 31.05.2019 Москва – София
Ранен трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 08:20 ч. с полет на Аерофлот SU 2060 за София. Кацане в София в 11:35 ч. Край на програмата.

Цената не включва:
Туристическа виза -120 лв за български граждани;
Доплащане за единична стая – 300 лв;
Eкскурзия «Нощен Казан» (при мин. 15 човека) – 50 лв;
Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и
екскурзия до Царицино (при мин. 15 човека) - 85 лв;
круиз по река Москва с кораб РАДИСОН с включена вечеря – 70 евро
(самостоятелно посещение, без гид)

Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80г.: 25 лв.
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание;
Разходи за лични нужди.

Условия за записване:
Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза;

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;
При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;
Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайна датата на екскурзията;
За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
Доплащането 30-35 дни преди дата на тръгването.

Забележка:
Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/25 туристи. (при група от 20 до 24 туриста се доплаща - по 100 лв на човек) В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената. - Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата; Курсът на рублата към лева 1 € = 70 руб, който е заложен в програмата на екскурзията. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператор запазва правото да промени цената па пакета.
Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.

УСЛОВИЯ по СДЕЛКАТА:

  • Всеки ваучер е с определена валидност и срок.
  • Един клиент може да закупи неограничен брой ваучери за себе си и за приятели. По чл. 87А от ППЗДДС закупената туристическа услуга няма право да се препродава на други лица. Ваучерите може само да се подаряват.
  • Ваучерът е валиден за един човек, настанен в двойна стая.
  • Задължително се закупуват минимум 2 ваучера, в противен случай има доплащане за самостоятелно настаняване.
  • Необходимо е 14 дни преди датата на ползване на ваучера да заплатите останалите 50% от стойността му (ако условието на сделката го изисква) и ще получите оригиналните документи за ползване на услугата.
  • Ваучерът е валиден за датата на направената резервация.
  • При неспазване на сроковете и условията на сделката, последната се счита за доброволно анулирана от страна на клиента и агенцията-организатор не изплаща неустойки и обезщетения по нея.
  • При вече заплатена и потвърдена резервация, но отказ от страна на клиента да се възползва от нея, суми не се възстановяват! Възможна е промяна на датите и имената на пътуващите.
  • Това е индивидуална резервация.
  • При технически срив на системата, агенцията си запазва правото да актуализира цените и да уведоми клиента незабавно.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош            Добър