Най-интересните туристически атракции в Дубай

Дубай безспорно е една от най-популярните туристически дестинации на планетата. Този оазис сред пустините на Обединените арабски емирства смайва със своята космополитност и модернистичност. Със своите небостъргачи, лъскави молове, изкуствени острови и невероятни плажове Дубай би трябвало да бъде в списъка с мечтани дестинации на всеки турист. Ето няколко от най-интересните туристически атракции, на които можете да се насладите, когато отидете на екзотична екскурзия в Дубай.

Бурж Ал Араб
Небостъргачът Бурж Ал Араб е единственият 7-звезден хотел в света и неговият дизайн напомня на корабно платно, което е опънато от вятъра. Хотелът е висок 321 метра, което го нарежда на 4-то място в класацията на най-високите хотели в света. Бурж Ал Араб е един от символите на Дубай и нито едно посещение на града няма да бъде пълноценно без да се насладите на красотата му. Има няколко различни места, от които можете да снимате хотела, но най-добрият ъгъл, от който да заснемете този архитектурен шедьовър, е от плажа, който се намира в непосредствена близост до хотела. В никакъв случай не пропускайте да подразните приятелите си в социалните мрежи с няколко кадъра на един от най-луксозните хотели в света.    Ако пък по време на нощна разходка минавате наблизо, ще забележите, че Бурж Ал Араб е осветен от светлини със собствена хореография, което го прави еднакво ефектна гледка както през деня, така и вечер.

Бурж Халифа
Небостъргачът Бурж Халифа в Дубай е най-високата конструкция в света със своите уникални 828 метра височина. Това олицетворение на инженерния гений ви предлага уникална панорамна гледка, която буквално може да се определи като „покрива на света“. На 124-тия етаж на небостъргача е построена наблюдателна платформа, която осигурява може би най-красивата гледка в Близкия изток. Изкачването към върха започва от мола на Дубай, който се намира на приземните етажи. По време на пътуването към върха на сградата посетителите могат да се насладят на мултимедийни презентации за екзотичната история на Дубай и чудото, което е небостъргачът Бурж Халифа.

Фонтаните на Дубай
В подножието на най-високата сграда на планетата се намира един от най-великолепните фонтани в света. Всъщност това е най-големият танцуващ фонтан в света. Фонтанът работи всеки ден и дори си има собствен репертоар от песни, сред които e една от най-известните песни на италианския тенор Андреа Бочели „Con te partiro” (“Time to say goodbuy). Фонтаните са разположени в езерото Бурж Халифа и изстрелват водни струи с височина колкото 50-етажна сграда. Авторите на дизайна на фонтана са калифорнийската компания WET, които са създали и световноизвестния фонтан пред казиното „Белажио“ в Лас Вегас.

Хотел Атлантис
Курортът Атлантис в Дубай се намира на Палмовите острови – група от изкуствено създадени острови, които са най-големите изкуствено създадени острови в света. От момента, в който пристигнете в комплекса, ще се потопите в невероятен лукс и удоволствие. Двойките и семействата могат да се насладят на всички атракции на комплекса, сред които ще откриете: невероятният воден парк Aquaventure, живописни бели плажове, кухня на световно ниво в 18-те ресторанта на комплекса, страхотен СПА-център, който да съживи сетивата си, както и космополитни бутици, където можете да пазарувате, докато изпразните портфейла и кредитните си карти.

Палмовите острови
Единия от трите изкуствени Палмови острови Джумейра предлага всичко, от което вашата ваканция ще се нуждае. На него ще откриете хотели със световноизвестни имена, невероятни туристически атракции, луксозни молове за пазаруване и невероятни плажове. Независимо дали сте отишли, за да насладите на плажа или за забавление, палмовите острови Джумейра, Джебел Али и Дейра ще ви осигурят преживяване, което няма да забравите.

Dubai Ski
Знаете ли, че в Дубай можете да карате ски? Dubai Ski е първият по рода си зимен курорт на закрито в Близкия изток и предлага на посетителите си страхотни условия за каране на ски, сноубординг и спускания със шейни.